Biografie

Corinne studeerde af aan de Arnhemse Academie voor Beeldend Kunsten, waarna zij enkele jaren werkte als ontwerpster damesmode bij een modehuis in Amsterdam. Daar ontwierp ze de voor- en najaarscollecties, die ze in het buitenland ook van start tot finish begeleidde. Na de geboorte van haar dochters maakte ze een switch en richtte ze zich meer op lederartikelen, voornamelijk tassen. In die tijd volgde ze ‘en passant’ de opleiding lederbewerker, waarvoor ze haar brevet haalde. Tot 2007 werkte ze onder meer als freelance ontwerper van lederproducten (tassen en kleding).

Door de jaren heen legde ze zich ook toe op haar jeugdliefde voor tekenen en illustreren. Onder leiding van Frans de Groot, kunstschilder uit Nijmegen, bekwaamde ze zich verder in de schilderkunst. Als freelancer maakte ze in opdracht olieverfschilderijen, aquarellen en tekeningen voor particulieren en werkte ze als vormgever en illustrator voor bedrijven en evenementen.

Zo’n acht jaar geleden gaf ze haar status als freelancer op en startte een eigen bedrijf. Onder andere ingegeven door haar contacten met de wereld van historische evenementen en festiviteiten, waar authentieke kleding een belangrijke rol speelt. Als betrokkene bij het historische ‘Festival van De Gebroeders van Limburg’ in Nijmegen groeide haar interesse voor het ontwerpen en maken van bijzondere kleding. Daarvoor volgde ze ook verschillende masterclasses aan de VU in Amsterdam. In 2007 opende ze haar atelier.

Vanaf die tijd is Corinne uitgegroeid tot een specialist op het gebied van thema- en theaterkleding. In opdracht van verschillende musea in binnen- en buitenland heeft ze diverse historische kledingstukken en accessoires ontworpen en op authentieke wijze gemaakt, naar inzichten van illustraties uit die tijd. En ook voor particulieren en voor verenigingen maakte ze mooie creaties voor galaparty’s en evenementen.